18 ore pe drum

Am zis ca nu o sa mai pierd mult timp pe drumuri prin Romania. Cu toate acestea, inceputul lunii august m-a vazut iarasi pe drum, pierzand o gramada de drum pe drumurile din Romania. Nu ma deranjeaza sa conduc…. exceptand in August.

Luna August e mereu o luna aglomerata. Toti romanii se intorc in vacanta in Romania, iar drumurile de la noi sunt extrem de aglomerate. Asta pe langa majoritatea romanilor care sunt in concediu in perioada asta. Pentru ca e foarte cald.

Iar la obiectivele turistice n-ai nici o sansa sa ajungi foarte usor. Nu mai zic de Transfagarasan sau TransAlpina, in care sigur se va sta in coloana iarasi, ca anul trecut. Mai sunt si orasele turistice, precum Sighisoara, Brasov sau Sibiu.

Ei bine, de aia nu eram entuziast sa merg pe drum. Aveam de mers intr-o gramada de locatii sa las niste materiale, iar mersul prin orase e extrem de enervant / plictisitor. Plus oprit / pornit masina de 30 de ori intr-o zi, parcat de inca atatea ori, e minunat. Mai ales cand n-ai loc sa te bagi.

Impacat partial cu gandul ca nu am cum sa merg cu viteza, m-am dus cum am putut. Stiam ca n-am cum sa fiu practic, asa ca m-am gandit ca e mai eficient si relaxat. Plus ca la locatiile in care am mers sa las ceva materiale aveam de asteptat dupa sefi pentru stampile de confirmare. Asa ca pierdeam si acolo 2-3 minute sa astept, timp suficient sa vad pe calculatoarele lor ce software ERP folosesc. Foloseau winmentor enterprise pentru contabilitate si gestiune, outlook pentru mailuri (dar versiunea veche de outlook, ciudat, cand ai optiunea de online care e mult mai ok… si cloud) si ceva aplicatie interna care folosea Java…. care se incarca extrem de greu.

Dupa cum va dati seama, am avut suficient timp sa observ toate aceste mici amanunte, ca aveam ceva timpi morti. Era totusi o perioada buna, ma mai dezmorteam si eu nitel, dupa atata stat la volan.

Cum zice si titlul, 18 ore. De multe ori plecam de la cazare la 05:30 dimineata si conduceam pana seara tarziu, uneori pana la 1 dimineata. Nu e practic si nu recomand nimanui, mai ales daca nu sunteti obisnuiti cu asta. Probabil ca daca n-as fi avut pauze pe drum, ar fi fost mult mai obositor, dar asta, chiar daca a fost destul de obositor pana la urma, nu simteam nevoia sa ma trag pe dreapta si sa ii dau direct somn.

In luna august probabil ca cel mai enervat va fi sa tot pun frana dupa soferii din fata, care sunt amatori si o sa franeze in mod constant. Acelasi lucru s-a intamplat si anul trecut, la fel va fi si anul asta, nu cred ca se va schimba asta.

Deci probabil ma vor astepta 18 ore pline de nervi…

Ti-a placut articolul ? Da-i un share pe facebook, twitter sau linkedin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *