Statiunea Sanmihaiu German, judetul Timis

Statiunea Sanmihaiu German din judetul Timis se afla la 17 km de Timisoara, iesind pe calea Utvinului (pe la Liceul Auto, Freidorf, Zona Industriala din Sud-Vestul orasului), foarte aproape de Timisoara, avand destui turisti care vin din Timisoara pentru a face baie in bazinele cu apa calda.

Apa termala a fost descoperita in anii 70 cand se sapa dupa…. petrol. In acel moment persoanele care administrau zona nu au vazut o utilizare a acelor ape dar, mai recent, o companie a preluat zona si a creat un fel de mini statiune langa Timisoara.

Apele termale vin de la mai mult de 2000 m adancime si umplu 3 bazine in cadrul complexului turistic de la Sanmihaiu German, cu o temperatura a apei in bazine de aproximativ 38-40 de grade celsius, cu aburi incarcati cu minerale cu proprietati relaxante, apa pura din punct de vedere bacteriologic si bogata in oligoelemente si siliciu.

Apele termale de aici sunt bune pentru persoanele care sufera de reumatism si traumatisme neurologice periferice.

Poza e de pe siteul lor si cam asa arata strandul de la  Sanmihaiu German.

Programul e de marti pana duminica, de marti pana vineri de la ora 15:00 la ora 01:00, sambata de la 13:00 la 01:00 iar duminica de la 13:00 la 00:00. Luni este inchis pentru igienizare.

Pentru cei care vor sa ajunga la Sanmihaiu German pentru a merge la strand, folositi iesirea din Timisoara, pe strada Banatul (zona Aurora) si mergeti in continuare in Freidorf, iar de acolo in Utvin, Sanmihaiu Roman si apoi in Sanmihaiu German.

Daca nu sunteti cu masina si vreti sa ajungeti acolo intr-un alt mod, aveti si varianta autobuzelor de la RATT, ruta M36 (Timisoara – Sanmihaiu German). Plecarea din Timisoara e din Dambovita (la depou), autobuzul oprind si la Liceul Auto, strada Polona, in Utvin, Sanmihaiu Roman si apoi in Sanmihaiu German.

Un bilet de la Timisoara la Sanmihaiu German costa 5 lei.

Ti-a placut articolul ? Da-i un share pe facebook, twitter sau linkedin.

6 thoughts on “Statiunea Sanmihaiu German, judetul Timis

  1. Pingback: Mariuskl Anyhow5 » Blog Archive » Updateuri la mana

  2. Pingback: Niste updateuri de-ale zilei. | Mariuskl Blog - Doubled H Version

  3. Pingback: Di mai | Romania Things

  4. Pingback: Niste updateuri de-ale zilei. | Resurse Web Romania

  5. Pingback: Di mai – blog | Mariuskl Blogul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *