Strandul de la Oroshaza

Oroshaza este un oras situat in comitatul Bichis din Ungaria, fiind un oras situat intre doua mari rauri care vin din Romania: Mures si Cris. Oroshaza este un important centru cultural, educational si recreational in regiune. Principalele atractii pentru turistii care vin in zona sunt muzeul Szántó Kovács János, strandul Gyoparosfurdo, casa memoriala a lui Darvas József si galeria de arta din Oroshaza.

Oroshaza, prin baile sale de la Gyoparosfurdo, ofera turistilor tot ce doresc in domeniul turismului balnear. Apa termala (26-28 grade celsius) si apa termala plina de minerale (la o temperatura de 36-38 de grade celsius), care o culoare aurie.

Pe langa bazinele termale, mai puteti gasi topogane, un bazin de inot olimpic la standarde europene si locuri de relaxare, camping si jocuri (volei pe plaja, fotbal).

Cum ajung la Oroshaza ?

Totul depinde de unde veniti. Aveti patru variante de a ajunge acolo, totul depinde pe unde doriti sa iesiti din tara.

– daca iesiti din tara pe la vama Cenad, mergeti inainte prin Kiszombor pana la Mako, de acolo mergeti pe un drum local pana la Foldeak iar de acolo ajungeti la drumul national 47 si faceti dreapta pana la Oroshaza.

– daca intrati prin Nadlac, ar fi aceeasi varianta daca mergeti prin Mako, sau imediat dupa granita faceti dreapta si mergeti prin Csanadpalota, Pitvaras, Totkomlos, Kardoskut si intr-un final Oroshaza. Totusi, drumul era in lucru cand am mers noi, asa ca daca aveti o masina mica e de preferat varianta pe Mako.

– daca intrati prin Turnu, mergeti inainte pana la Battonya, iar de acolo inainte spre Mezokovacshaza, Kaszaper si Oroshaza. Si aici drumul e local, deci nu va fi foarte bun drumul.

– daca intrati prin Varsand, mergeti inainte prin Gyula (au un strand frumos si acolo), Bekescsaba si continuati pe drumul national prin Telekgerendas, Csorvas si intr-un final Oroshaza.

Inainte de a pleca totusi la o calatorie intr-o tara straina, consultati cu incredere google maps, va poate fi foarte de ajutor.

Poze Oroshaza

Mai jos aveti o galerie foto de la ultima calatorie realizata in Oroshaza, in iulie 2012

[nggallery id=29]
Ti-a placut articolul ? Da-i un share pe facebook, twitter sau linkedin.

One thought on “Strandul de la Oroshaza

  1. Pingback: Strandul de la Oroshaza, Ungaria | J Marius

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *