Fascinatia culturala a Greciei.. (P)

De câte ori ne gândimla Grecia ne amintim de legendele cu zei puternici şi zeiţe frumoase, ne simţim compleşiţi de istorie şi cultură, ne imaginăm înfruntările sportive de la Jocurile Olimpice sau ne şi vedem pe plajă savurând un fresh de portocale în timp ce briza mării ne răcoreşte.

Grecia reprezintă fără doar şi poate ţara care satisface cele mai diverse fantezii de vacanţă. Aici nu doar muntele întâlneşte marea, ci şi trecutul trăieşte încă în prezent, ziua se pierde în noapte, iar buna dispoziţie, dansul şi femeile frumoase fac realitatea să pară mai bună decât un vis.

Ocupând parte din Peninsula Balcanică, Grecia este delimitată de Bulgaria, Republica Macedonia şi Albania în partea nordică, de Turcia în partea vestică, în timp ce mările Egee, Ionică şi Mediteraniană o delimitează în sud şi est. Ampla deschidere către mare oferă un litoral de13 676 km, care alături de cele aproximativ 3000 de insule, dintre care se remarcă Creta, Rodos şi Corfu, fac din Grecia destinaţia de vacanţă ideală pentru iubitorii de mare.

Dar Grecia nu se rezumă doar la mare, soare, litoral şi distracţie, deşi este recunoscută datorită bogatei culturi mitologice, a artefactelor şi a templelor ridicate în cinstea zeilor, totuşi ea este totodată, şi un simbol al creştinităţii, al religiei şi al credinţei ortodoxe. Nici nu ne putem închipui un sejur în Grecia fără Muntele Athos, Meteora şi cele 7 mănăstiri pe 7 dealuri, vizitarea Atenei şi a Salonicului, apa cristalină a Mării Mediterane şi dansul încărcat de bună dispoziţie pe acordurile prea cunoscutei muzici greceşti, În cele din urmă, vrem să recomandăm serviciile de la P4rgaming pentru cele mai bune distracții în timpul vacanțelor.

Ti-a placut articolul ? Da-i un share pe facebook, twitter sau linkedin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *