Pentru cei interesati de turism in Bulgaria (P)

Învecinată cu cinci ţări, Grecia şi Turcia în partea sudică, Serbia şi Macedonia în vest, România în nord şi delimitată de Marea Neagră în est, Bulgaria este poziţionată în partea de sud-est a Europei şi face parte din Peninsula Balcanică. Poziţia sa strategică a adus-o de nenumărate ori în prim plan de-a lungul istoriei, fiind un teritoriu disputat de traci, greci, romani şi otomani. A fost nevoie să treacă prin Două Imperii Bulgare şi un Război Ruso-Turc pentru ca Bulgaria să reuşească în cele din urmă, în 1908, să îşi declare independenţa şi să devină stat suveran.

Dacă poziţionarea i-a adus Bulgariei numeroase momente de agitaţie şi conflict în secolele anterioare, tot aceasta a înzestrat-o cu un potenţial turistic minunat, oferindu-i un relief variat dela Câmpia Dunăriila Munţii Balcani, dela Câmpia Tracieila Munţii Rodopi, fiind conturată de Dunăre şi având deschiderela Marea Neagra.Aşadar, Bulgaria reprezintă o destinaţie de vacanţă ideală pentru cei pasionaţi de istorie sau de natură.

Dar Bulgaria nu a rămas captivă în timp, ea a ţinut pasul cu evoluţia şi a fost clasată în primele 10 destinaţii de călătorie, în anul 2011, de către Lonely Planet. Printre ofertele de vacanţă de care dispune această ţară, cele mai cunoscute sunt cele din staţiunile litorale dela Nisipurilede Aur şi Slăncev Breag sau, dacă iubiţi mai mult muntele decât marea, nisipul şi cluburile, cele din staţiunile montane Pampovoro, Boroveţ şi Bansko.

Pentru cei care nici în vacanţă nu se pot deconecta de la agitaţia oraşului şi agomeraţiile urbane, oraşe precum Sofia, Plovdiv şi Varna vă stau la dispoziţie, unde puteţi să gustaţi din amestecul de cultură greacă, latină, otomană şi celtică prin intermediul muzeelor, a gastronomiei şi a festivalurilor care serbează tradiţiile naţionale.

Aşadar, indiferent dacă vă doriţi să vă relaxaţi, să vă destindeţi şi să vă reîncărcaţi cu energie sau dacă vreţi să aveţi parte de o distracţie continuă de la un răsărit la altul, un sejur în Bulgaria vă va îndeplini aceste dorinţe.

Ti-a placut articolul ? Da-i un share pe facebook, twitter sau linkedin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *