Austria, partia de ski a Europei (P)

Austria este situată în Europa Centrală, fiind învecinată cu Cehia şi Germania în nord, Ungaria şi Slovacia în partea estică, în partea sudică cu Slovenia şi Italia, iar în vest cu Elveţia şi Lichtenstein. Deşi istoria ne face să ne gândim la dimensiunile impresionante ale Imperiul Austriac şi mai târziu a celui Austro-Ungar, care dominau Europa între secolele al XVII-lea şi al XVIII-lea, la momentul prezent Austria este a 112 ţară ca şi dimensiune în lume. Cu toate acestea ea ocupă poziţii fruntaşe când vine vorba despre nivelul de dezvoltare şi standardul de viaţă al locuitorilor, reprezentând un model de bune practici datorită dezvoltării sale continue.

Chiar dacă Austria nu are deschidere la mare sau la ocean, lipsindu-i astfel plajele însorite şi valurile învolburate, totuşi ea este una dintre destinaţiile de vacanţă cele mai căutate de către turişti şi asta datorită peisajelor montane care îţi taie răsuflarea, a posibilităţilor multiple pentru practicarea sporturilor de iarnă, a monumentelor care au fost martore la secole de istorie şi a deliciilor culinare care îţi extaziază simţurile. Cand vorbesti de statiuni de ski Austria este una dintre cele mai bune zone din Europa.

Relieful Austriei este predominant înalt, doar 32% din suprafaţa ţării având altitudini sub 500 de metrii. Alpii oferă pârtii de schi şi de snowboard de toate dificultăţile, înconjurate de peisaje care par de pe altă lume, transformând astfel Austria în destinaţia ideală de vacanţă pentru cei împătimiţi de sporturile de iarnă şi fiind o „fabrică” de sportivi de clasă înaltă.

Dacă planuiţi un sejur în Austria, dar nu sunteţi iubitor de zăpadă şi frig, nu este nici o problemă. Austria vă pune la dispoziţie monumente istorice impresionante, cu iz de regalitate. Aşadar vă puteţi lăsa purtat pe străzile oraşului Salzburg sau printre aleile Grădinilor Schonbrunn din Viena, acompaniaţi de acordurile lui Mozart sau puteţi să bucura de delicatesele bucătăriei austriece, considerate una dintre cele mai multicultrale şi transculturale din Europa, a cărei varietate satisface cele mai pretenţioase gusturi. Aşadar, Austria vă spune „Herzlich Willkommen!” şi vă aşteaptă cu braţele deschise!

Ti-a placut articolul ? Da-i un share pe facebook, twitter sau linkedin.

One thought on “Austria, partia de ski a Europei (P)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *