Poiana Brasov, judetul Brasov

poiana brasov 4

Poiana Brasov reprezinta una dintre cele mai populare statiuni montane din Romania,  numerosi vizitatori venind aici in fiecare an, atat din tara, cat si din afara.

Desi fondata in anul 1895, Poiana Brasov a fost initial zona turistica pentru orasul Brasov si abia in anul 1906 a devenit statiune turistica de ski, devenind dupa doar 3 ani gazda primei Competitii de Ski din Romania. De asemenea, in anul 1951 aici au avut loc Jocurile Internationale de Iarna studentesti.

poiana brasov intrare

Situata in Muntii Postavaru, judetul Brasov, Poiana se afla la 12 km de orasul medieval Brasov, la peste 1020 m altitudine si este inconjurata de 4 munti:

–          Postavarul (altitudine maxima 1799 m)

–          Piatra Craiului (altitudine maxima 2238 m)

–          Bucegi (altitudine maxima 2505 m)

–          Piatra Mare (altitudine maxima 1848 m)

Cu o clima temperat continentala, Poiana Brasov, denumita si Poiana Soarelui, are zapada aproximativ 120 de zile pe an, turistii putandu-se astepta la ninsori inca de la sfarsitul lunii septembrie.

poiana brasov 3

Un loc numai bun pentru a profita de anotimpul rece si cu peisaje minunate in perioadele mai calduroase, Poiana Brasov este in continua schimbare, tot mai multe locatii si hoteluri facandu-si aparitia, acestea avand ca scop oferirea unor servicii de inalta calitate pentru a satisface nevoile si cerintele turistilor care aleg statiunea montana ca destinatie de vacanta.

poiana brasov

Ti-a placut articolul ? Da-i un share pe facebook, twitter sau linkedin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *