Cetatea Rasnov, judetul Brasov

Mentionata documentar pentru prima data in anul 1335, cetatea se afla pe un deal la sud de Rasnov, judetul Brasov, fiind una dintre cel mai bine pastrate cetati din Transilvania.

Cetatea a suferit numeroase modificari pana in prezent, insa arhitectura sa este adaptata la relieful din jur, fiind situate pe un deal stancos si imprejmuita de padure. Ea se intinde pe o suprafata de aproximativ 3500 mp, fiind construita din piatra si caramida legate prin mortar simplu. Ca inaltime zidurile ating 5 m, iar latimea cea mai mare este intalnita la un zid de aproximativ 1,5 m.

cetatea rasnov

Cetatea este constituita dintr-o curte exterioara denumita si “gradina cetatii” situate in partea estica, unde erau inainte adapostite animalele, si o curte interioara unde inainte erau casutele locuitorilor. Partea exterioara este marginita de un zid fortificat si dotat cu un turn patrat, in timp ce cea interioara e inconjurata de un zid si de turnurile cetatii.

Un loc special in cetate este ocupat de fantana adanca de 146 de m care asigura alimentarea cu apa a populatiei.

In momentul de fata turistii pot vizita in cetate si muzeul de arta feudal unde sunt expuse arme, unelte, galerii, mobilier de epoca etc. De asemena se pot achizitiona de aici diverse suveniruri, deoarece au fost amenajate buticuri special, iar cei interesati isi pot exersa priceperea la tirul cu arc.

rasnov castle

cetatea de la rasnov

Ti-a placut articolul ? Da-i un share pe facebook, twitter sau linkedin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *