Vulcanii noroiosi, judetul Buzau

Vulcanii noroiosi sunt o atractie turistica aflata in judetul Buzau, intre comunele Berca si Scortoasa, in subcarpatii de Curbura.

Cu o suprafata de 0,10 km2 la Paclele Mici si 15,20 ha la Paclele Mari, Vulcanii noroiosi se afla in judetul Buzau pe teritoriul administrativ al comunelor Berca si Scortoasa.

vulcanii noroiosi

Vulcanii noroiosi reprezinta o arie protejata de interes national din punct de vedere geologic si botanic datorita celor doua cratere de vulcani, dar si plantelor halofile de aici: Nitraria Schoberi si Obione verrucifera.

vulcanii noroiosi 2

Vulcanii s-au format in urma eruptiilor de gaze din pamant care antreneaza la suprafata namol si apa. Desi au aceeasi structura ca vulcanii “adevarati”, in interiorul lor avand loc procese similare, conurile acestora nu depasesc 5-6 m inaltime.

vulcanii noroiosi 3

La vulcanii noroiosi se ajunge pe drumul DN10 care face legatura intre Brasov si Buzau. Drumul este asfaltat, cu mici denivelari, iar traseul este bine marcat.

Un plus pentru turisti il reprezinta prezenta in zona a doua pensiuni care ofera cazare si masa, una dintre cele doua pensiuni fiind chiar la 50 de m de vulcani.

vulcanii noroiosi 4

Ti-a placut articolul ? Da-i un share pe facebook, twitter sau linkedin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *