Parcul National Insula Mica a Brailei, judetul Braila

Parcul Natural Insula Mica a Brailei se afla in judetul Braila intre Campia Brailei si Insula Mare a Brailei, intinzandu-se pe o suprafata de 9.559 de hectare.

Parcul Natural Insula Mica a Brailei este o zona de interes international, fiind una dintre cele sapte insule ale zonei, alaturi de: Harapu, Clia, Fundu Mare, Chiciul Orbului, Ostrovul Cracanel si Ostrovul Varsatura. Pentru turism este importanta zona din aval a insulei, zona Popa, precum si jumatatea din amonte: zona de protectie speciala Egreta.

Parcul National Insula Mica a Brailei

Atractie turistica deosebita, Parcul Natural Insula Mica a Brailei dispune de o colonie mixta de cormorani, egrete, starci si lebede pe lacul Cucova.

Turistii se pot caza in cabanele Egreta si Gura Garlutei, pot observa pasarile din cele trei turnuri observator sau pot porni in drumetii pe cele trei trasee marcate.

Cu un microrelief de lunca situat la o altitudine de 6 m, Parcul Natural Insula Mica a Brailei dispune de o varietate de habitate acvatice, terestre si mixte, ceea ce face din el un punct deosebit de atractie atat pentru turistii din tara, cat si pentru cei din strainatate.

Insula Mica a Brailei

La Parcul Natural Insula Mica a Brailei se poate ajunge doar daca se traverseaza bratele Dunarii din localitatile aflate in jurul Baltii Mici a Brailei. In localitatile de aici accesul se face pe drumuri judetene si comunale, principalul drum fiind drumul judetean DJ212.

Parc National

Ti-a placut articolul ? Da-i un share pe facebook, twitter sau linkedin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *