Excursie la Karlovy Vary

Excursie la Karlovy Vary

Ei bine, anul acesta s-a nimerit ca ziua nationala a Romaniei si Sfantul Andrei sa pice in zilele de miercuri si joi, iar asta inseamna ca saptamana viitoare, de miercuri pana duminica, majoritatea oamenilor vor avea liber si vor petrece aceasta perioada prin diverse zone ale Romaniei. Sau stand acasa.

Sau prin alte tari, asa cum o sa fac si eu de altfel. N-am reusit pana acum sa merg cu masina mea prin alte tari, asa ca perioada asta s-a potrivit la fix pentru un drum prin Europa. Ceva scurt, nu va imaginati ca o sa ajung sa vizitez o gramada de tari.

Planul e relativ simplu: Romania – Ungaria – Slovacia – Polonia – (poate Germania) – Cehia – Austria – Ungaria – Romania. Desi sunt multe tari, dupa calculele mele n-ar trebui sa fac mai mult de 2500 de km pe drum.

O destinatie e insa cea care conteaza: Karlovy Vary. Am vrut sa ajung acolo de ceva vreme. Iar acum, daca nu se intampla ceva nefericit care sa ma opreasca din drum, o sa ajung intr-un final si in principala destinatie cu ape termale din Cehia. E de fapt un triunghi de statiuni cu bai termale, dar cel mai probabil o sa stau 1-2 zile in Karlovy Vary, asa, de relaxare.

De fapt, am si facut un program, iar mai jos sunt si ceva oferte pentru cei care vor sa stea 1-2 zile in Karlovy VaryBooking.com

Ce voi face acolo ? Pe langa relaxare, probabil ca ma voi plimba pe strazile orasului, sa vad care e atmosfera intr-un spa town in lunile de iarna. Din ce am inteles, oricum conditiile pentru tratament sunt in interior, deci nu ne-ar influenta prea tare vremea de afara.

Inca nu am un itinerariu complet pentru o vizita in Karlovy Vary, asa ca daca ati fost pe acolo, ajutati un sarman cetatean: ce se poate face interesant prin zona Karlovy Vary ?

Obiective turistice din Praga

In prezent, capitala Republicii Cehe, Praga este unul dintre orasele populare pentru destinatiile turistice din intreaga Europa si lume. Astfel, Praga, orasul situat pe raul Vltava este cea de-a 6-a capitala din topul oraselor cu atractii turistice importante din Europa.

Castelul din Praga

A fost construit in jurul anilor 880 si este cel mai mare castel medieval din europa. Astazi, presedintele Cehiei conduce totul de aici. Totodata, acest castel este considerat principala atractie a turistilor ce viziteaza Praga.

Cum sa vizitezi Castelul din Praga? Pentru o vizita completa a castelului, incluzand si intrarea in cladirile principale, este recomandat sa faci turul castelului in perioada aprilie – octombrie.

Gradina zoologica din Praga

Exista atat de multe de vazut in zonele istorice din Praga, dar totusi turistii inca mai viziteaza gradina zoologica de aici, aceasta fiind cea mai vizitata gradina zoo din intreaga Republica Ceha. Numarul vizitatorilor pe an poate ajunge la 1.3 milioane.Gradina zoologica este localizata la cativa kilometrii in afara centrului orasului, dar se poate ajunge destul de usor cu un transport public.
Astfel, gradina zoologica din Praga este placuta pentru vizitatori, nu doar pentru animale, ci si pentru placerea rurala.

Centrul Vechi din Praga

Este localizat undeva intre Piata Wenceslas si Podul Charles si detine o varietate de stiluri arhitecturale, incluzand biserica in stil gotic : Tyn si biserica in stil baroc St. Nicolas, ceea ce transforma Praga intr-una dintre cele mai proeminente centre mondiale de viata in domeniul urbanismului, arhitecturii si a credintei.

Podul Charles

Podul Charles are un aspect gotic si face legatura intre orasul vechi si cel nou. Totodata, podul este unul dintre cele mai importante atractii turistice pentru turistii ce viziteaza Praga. In plus, este populat de artisti cehi, muzicieni sau vanzatori de suveniruri care stau asezati in linie, de o parte si de alta a podului. Cel mai bun moment de vizita este la apus deoarece te poti bucura in liniste de o pauza bine-meritata, avand o vedere minunata asupra castelului din Praga.

Praga este unul dintre orasele clasice din lume care au scapat din fericire de distrugerea razboaielor din ultimii 1000 de ani, motiv pentru care multe dintre cladirile vechi sunt inca in picioare si sunt monumente istorice care ar trebui sa convinga pe orice amator de calatori pentru un city-break Praga, mai ales in perioada verii, cand vremea si preturile bune atrag sute de mii de turisti in capitala Cehiei.

Praga – orasul de aur al Europei

Praga (sau Praha, cum ii spun cehii) este capitala republicii Cehe si are niste supranume ca Orasul de aur sau mama tuturor oraselor. De ce este numit asa, vom afla in cele ce urmeaza.

Praga multiculturala

De-a lungul decenilor, Praga a facut partea din Sfantul Imperiu Roman, Imperiul Habsburgic, Germania (pentru o scurta perioada) si a format alaturi de Slovacia tara pe care o stim sub numele de Cehoslovacia. Praga a acumulat de-a lungul vastei sale istorii o multime de cladiri cu o arhitectura deosebita.

Praga este una dintre cele mai vizitate capitale europene, majoritatea turistilor care vin aici ajung sa viziteze orasul vechi (Stare Mesto), Castelul din Praga, Castelul Vysehrad, Catedrala Sf. Vit, Podul Carol si Ceasul Astronomic. Sunt insa atat de multe locatii de vizitat in Praga, incat e recomandat sa stai cel putin 3 zile pentru a putea vedea cu adevarat frumusetile orasului Praga. Sunt suficiente hoteluri pentru asta in Praga, orasul atragand anual aproximativ 5 milioane de turisti din toata lumea.

Legenda Prahei

Ca fiecare oras istoric si Praga are o legenda a ei. Se spune ca regina Libuse s-a casatorit cu un plugar numit Premysl si a fondat dinastia Premyslid iar imediat dupa aceasta casatorie a avut o serie de viziuni profetice. Intr-una din aceste viziuni spunea:

“Văd un oraș întins, a cărui glorie va ajunge la stele! Văd un loc în mijlocul unei păduri, unde o costișă prăpăstioasă se ridică deasupra râului Vltava. Zăresc un om, care cioplește pridvorul (prah) pentru casă. Un castel numit Praha va fi construit aici. Când prinții și ducii se vor opri în fața pragului, ei se vor închina la castel și la orașul înconjurător.”

Asta e legenda. Cert e ca in anul 843, printul Borivoj, monarh al Boemiei, isi stabileste resedinta sa la castelul Praha si construieste o serie de fortificatii in jurul castelului. In acest moment castelul din Praga este resedinta Presedintelui Republicii Cehe.

Cum poti vizita Praga

Te poti folosi de numeroasele mijloace de transport din oras, Praga avand 3 linii de metrou cu 54 de statii, tramvaie, autobuze si chiar un funicular si un telescaun. Partea buna e ca toate sunt integrate, astfel incat iti poti lua bilete de o zi si sa le poti folosi cu oricare mijloc de transport ai merge.

Un lucru bine de stiu cand mergi in Praga e ca cehii chiar vorbesc cat de cat engleza si nu sunt ca nemtii sau francezii, care nu prea cunosc alte limbi straine. Ceea ce e foarte bine, pentru ca iti va fi usor cand vrei sa faci comanda pentru un rand de bere. Si ai de unde alege, Cehia fiind recunoscuta in Europa pentru berariile sale.

Praga e unul din orasele care trebuie incluse in lista de 100 de orase pe care trebuie sa le vezi.