Statiunea Bala, judetul Mehedinti

Stațiunea Bala dispune de rezerve apreciabile de apă minerală și nămol terapeutic, fiind profilată pe cura internă și externă. Izvoarele minerale se găsesc pe Valea Chiciora, mic afluent al pârâului Râieni.

Statiunea este profilata, in principal, pe tratamentul afectiunilor aparatului locomotor si al celor ginecologice.

Statiunea este situata la poalele muntilor Mehedinti, la latitudinea de 400 m, statiunea are un climat continental moderat de dealuri. Temperatura media anuala este de circa 9 grade celsius.

In statiunea Bala exista ape minerale sulfuroase, oligominerale, hipotermale, cu o mineralizare totala de 0,52-0,72 g/L, cu namol sapropelic, cu un continut de 43,9 % apa.

Indicatii terapeutice in statiunea Bala

– afectiuni reumatismale degenerative ( spondiloza cervicala, dorsala si lombara, artroze, poliartroze);
– afectiuni reumatismale inflamatorii (stari algice articulare dupa reumatism articular acut si indectii de focar);
– afectiuni reumatismale abarticulare (tendinoze, tendomioze, periartrita scapulohumerala);
– afectiuni pottraumatice (redori articulare posttraumatice, stari dupa operatii pe muschi, articulatii si oase, stari dupa entorse, luxatii si fracturi);
– afectiuni neurologice periferice (pareze, sechele dupa polineuropatii);
– afectiuni ginecologice (tulburari minore de pubertate sau climateriu).

Statiunea dispune de instalatii pentru bai calde cu apa minerala la vane si in bazine, instalatii pentru aplicatii calde si bai cu namol, instalatii pentru electroterapie si hidroterapie si sala de gimnastica medicala.

Informatii utile in legatura cu statiunea Bala

Statiunea Bala este o statiune de interes local aflata la 20 km de Baia de Arama.

Cai de acces: feroviare: gara Drobeta Turnu Severin pe linia Bucuresti-Timisoara, apoi cu autobuzul pana in statiune;
auto: DJ 67 de la Drobeta Turnu Severin sau de la Targu Jiu, cu abatere la Floresti; drum local de la Baia de Arama.

Harta Drobeta Turnu Severin

Harta municipiului Drobeta Turnu Severin, judetul Mehedinti.

Drobeta-Turnu Severin este reşedinţa şi cel mai mare oraş al judeţului Mehedinţi, Oltenia, port la Dunăre. La recensământul din anul 2002 avea o populaţie de 104.557 locuitori. Este aşezat în partea vestică a Olteniei. Coordonatele sale sunt: 22 grade 33′ longitudine estica şi 44 grade 38′ latitudine nordică. Oraşul este situat pe malul stâng al Dunării, la ieşirea fluviului din defileu, în depresiunea subcarpatica a Topolniţei, pe drumul european 70, la 220 km sud-est de Timişoara, 113 km vest de Craiova şi 353 km vest de Bucureşti. Severinul este un oras cald si luminos gratie si climatului submediteraneean, cu veri insorite si ierni blande, care ofera conditii pentru dezvoltarea unor vegetatii specifice. Severinul este locul in care cresc migdalul, smochinul, liliacul, teiul si castanul. Arbori exotici: magnolia, nucul caucazian, Gingko biloba – cea mai veche specie de pe glob.