Lacul Mihailesti, judetul Giurgiu

Lacul Mihailesti este un lac de acumulare situat in comuna Mihailesti din judetul Giurgiu, la doar 14 km de Bucuresti.

Accesul la Lacul Mihailesti se face foarte usor, pe drumul national DN6 Bucuresti – Alexandria. De asemenea chiar de la capatul tramvaiului Rahova pana la lac se ajunge foarte usor.

Lacul Mihailesti are o lungime de 8 km, latime de 3 km si o adancime de 22 metri, iar apa este in general curata. Intrarea in lac se face lejer, pe o panta de beton, iar fundul sau este nisipos in cea mai mare parte.

Lacul Mihailesti

Pe malul lacului se afla copaci, iar in zona exista cateva posibilitati de campare, dar si facilitati pentru cazare.

Lacul Mihailesti este un loc bun pentru pescari. In el se gasesc specii de pesti precum: salaul, stiuca, somnul, carasul, bibanul, crapul si platica. Regulamentul lacului presupune folosirea a doua undite si patru lansete. De asemenea pot fi retinute 10 kg de peste pe Lacul Mihailesti, conform aceluiasi regulament.

Lacul Mihalesti la apus

Cei care doresc sa pescuiasca pe Lacul Mihailesti nu au nevoie de permis de pescuit. Ca momeala au voie sa foloseasca rame sau mamaliga (patratica).

Taxele pentru a pescui pe Lacul Mihailesti sunt urmatoarele:

–          30 RON pentru 12 ore pe timp de zi

–          20 RON pentru 12 ore pe timp de noapte

–          40 RON pentru 24 de ore.

Apus Lacul Mihailesti

Giurgiu, judetul Giurgiu

Giurgiu este cel mai mare oras din judetul Giurgiu si are, conform recensamantului din anul 2011, 53.260 de locuitori.

Desi exista dovezi ale prezentei asezarilor omenesti in zona Giurgiu inca din mezolitic, prima mentiune a cetatii Giurgiu apare abia in secolul al XV-lea, in documentul “Codex Latinus Parisinus”.

Oras fortificat, Giurgiu a avut un rol important in razboaiele purtate de romani si turci pentru controlul Dunarii.

Declarat municipiu in anul 1968, la 17 februarie, Giurgiu a trecut prin numeroase momente nefericite, dintre care amintim: in anul 1659 a ars din temelii, iar in 1829 zidurile si fortificatiile de aici au fost distruse, ramanandu-I ca aparare doar castelul de pe insula Slobozia.

In orasul Giurgiu au avut loc si cateva lucruri intamplate pentru prima data in Romania, respectiv construirea primei cai ferate din tara (intre Bucuresti si Giurgiu) in anul 1869 si construirea podului Giurgiu-Ruse, numit si Podul Prieteniei. Acesta din urma este primul pod peste Dunare ce leaga Romania de Bulgaria (1952-1954).

Din punct de vedere al economiei, cele mai importante activitati desfasurate aici sunt: agricultura, comertul si industria (alimentara, a bauturilor si a tutunului, producatoare de energie electrica si termica, textila, tratarea si distributia apei, extractia petrolului si a gazelor naturale etc)

Obiective din orasul Giurgiu:

– Mausoleul Eroilor

– Turnul cu ceas

– Ruinele Cetatii Giurgiu

– Strada Garii

– Portul Ramadan

– Santierul Naval Giurgiu

Poze Giurgiu

santierul naval giurgiu

ruine cetatea giurgiului

Cetatea Giurgiu – ziduri – poza realizata de Alex

cetatea giurgiului sub ape