Traficul din Bucuresti, fara el poti sa traiesti

De cand am ajuns prima oara in capitala Romaniei mi-am dat seama ca traficul prin acest oras e problematic. In anumite ore din zi e absolut criminal sa incerci sa ajungi undeva, asa ca in timp ajungi sa te gandesti la ce ore sa iesi din casa sa incerci sa rezolvi ceva ca sa nu prinzi trafic criminal.

Evident ca am gasit si orele in cauza, de nevoie mai mult, pentru ca nu e o placere sa stai prin traficul din Bucuresti. Imi si inchipui acum cum e pentru un cetatean care se apuca de o scoala soferi Bucuresti si vrea sa invete sa conduca. Imi inchipui ca e destul de stresant, mai ales la orele mai aglomerate.

Desi am vazut si anumite masini de scoala care respecta regulile din parti. Evident, sunt cazuri izolate, dar ar trebui sa fie inexistente pentru o buna desfasurare a traficului.

Nu stiu daca in Bucuresti e atat de rea aglomeratia cat lipsa de respect a unor soferi si bagarile la intimidare, mai sa te loveasca. Sau mersul pe linia de tramvai cu depasire de coloana. Astea nu sunt lucruri foarte frecvente in orasele ceva mai mici. Se mai taie uneori linia continua in anumite situatii, dar fara intrari bruste si depasiri extrem de dubioase..

Ca e destul de aglomerat se stie, dar doar in anumite perioade din zi se circula ceva mai greu. De pe la 7 dimineata pana pe la 10 si de pe la 5 dupa masa pana pe la 8 seara. Evident, depinde si de zona.

Intersectia de la Stefan cel Mare va fi constant aglomerata in aceste ore si blocajele vor fi mari. De exemplu pe Virtutii (sector 6) poti circula cat de cat ok pana la 8 dimineata, dar intre 8 si 10 doar iti pierzi timpul la volan. La fel e si daca incerci sa iesi din Chiajna seara spre Virtutii, coada va fi pana la Carbogaz in Chiajna, vei sta si jumatate de ora la un singur semafor.

Totul depinde de zona respectiv si de cat de bine e facuta. Asa ca dragi Bucuresteni, stim ca urati felul in care se circula prin orasul acesta, dar sunt curios prin ce intersectii e extrem de aglomerat si pe la ce ore. Lasati raspunsul vostru in comentarii.

Parcul Tineretului, Bucuresti

Parcul Tineretului, Bucuresti

Parcul Tineretului din Bucuresti se afla in sectorul 4, in apropierea zonei Piata Unirii. Datorita faptului ca ocupa o suprafata de aproximativ 200 de hectare, parcul este cel mai mare din Bucuresti.

Parcul a fost proiectat de catre arhitectul Valentin Donose care a dorit sa creeze o zona cu multa verdeata, in care oamenii sa se bucure de liniste si de un moment de odihna in nebunia si agitatia din oras.

Zona pe care se afla parcul se numea inainte “Valea Plangerii”, fiind concesionata in anul 1940 Uzinelor Comunale Bucuresti. Pentru 25 de ani aceasta zona a servit drept groapa de gunoi, iar in anul 1965 s-au inceput lucrarile la noul parc care s-au finalizat aproape 10 ani mai tarziu, in anul 1974.

parcul-tineretului

Fiindca terenul nu era uniform, a fost necesara o nivelare a acestuia care sa elimine diferentele de nivel de pana la 16 m, punandu-se astfel in evidenta lacul Tineretului ce se intinde pe o suprafata de 17 hectare.

In interiorul parcului se afla Crematoriul Cenusa, un monument istoric ce dateaza din anul 1928 si care a primit cod LMI in anul 2011, pe 16 iunie. Tot aici se afla si Sala Ioan Kunst Ghermanescu (vechea Sala Polivalenta) in care au loc diverse evenimente culturale si competitii sportive.

Pe langa relaxarea oferita de spatiile verzi si bancute, parcul ofera si posibilitatea practicarii sporturilor, prin aparatele de fitness, terenurile de basket, fotbal si tenis, inchirierea bicicletelor, mesele de ping-pong sau minigolf. De asemenea in cadrul parcului se afla un lac, un strand, numeroase restaurante si terase, spatii amenajate pentru animale si pentru copii, precum si spatii destinate celor care doresc sa faca gratare.

Cum se ajunge in Parcul Tineretului:

  • intrarea principala: dinspre Colegiul National Gheorghe Sincai
  • dinspre bd. Brancoveanu
  • dinspre Soseaua Olteniei pe langa Gradina de Sud
  • dinspre bd. Tineretului

In Parcul Tineretului se poate ajunge cu:

  • autobuzul: 116, 141, 232, 313, 323, 381, 634
  • tramvaiul: 11
  • metroul: Tineretului, Brancoveanu

Galerie foto Parcul Tineretului

Daca vrei sa te plimbi prin Bucuresti si nu ai o masina la dispozitie, poti incerca unul din servicile de rent a car Bucuresti. In felul asta o sa apuci sa vezi orasul fara sa te stresezi foarte mult. Daca nu stii orasul si nici nu vrei sa te chinui prea tare, poti sa iti inchiriezi o masina direct cu un sofer care iti poate recomanda diverse locatii din Bucuresti pentru distractie si afaceri.