Parcul National Insula Mica a Brailei, judetul Braila

Parcul Natural Insula Mica a Brailei se afla in judetul Braila intre Campia Brailei si Insula Mare a Brailei, intinzandu-se pe o suprafata de 9.559 de hectare.

Parcul Natural Insula Mica a Brailei este o zona de interes international, fiind una dintre cele sapte insule ale zonei, alaturi de: Harapu, Clia, Fundu Mare, Chiciul Orbului, Ostrovul Cracanel si Ostrovul Varsatura. Pentru turism este importanta zona din aval a insulei, zona Popa, precum si jumatatea din amonte: zona de protectie speciala Egreta.

Parcul National Insula Mica a Brailei

Atractie turistica deosebita, Parcul Natural Insula Mica a Brailei dispune de o colonie mixta de cormorani, egrete, starci si lebede pe lacul Cucova.

Turistii se pot caza in cabanele Egreta si Gura Garlutei, pot observa pasarile din cele trei turnuri observator sau pot porni in drumetii pe cele trei trasee marcate.

Cu un microrelief de lunca situat la o altitudine de 6 m, Parcul Natural Insula Mica a Brailei dispune de o varietate de habitate acvatice, terestre si mixte, ceea ce face din el un punct deosebit de atractie atat pentru turistii din tara, cat si pentru cei din strainatate.

Insula Mica a Brailei

La Parcul Natural Insula Mica a Brailei se poate ajunge doar daca se traverseaza bratele Dunarii din localitatile aflate in jurul Baltii Mici a Brailei. In localitatile de aici accesul se face pe drumuri judetene si comunale, principalul drum fiind drumul judetean DJ212.

Parc National

Movila Miresii, judetul Braila

Movila Miresii este o comuna aflata in judetul Braila, in campia Brailei, intr-o zona joasa cu o cota medie de 15-25 m fata de nivelul Marii Negre, cu terenuri plate usor valurie de foste dune, care are in componenta satele Esna, Movila Miresii si Tepes Voda. Este strabatuta de DN22 care face legatura intre Braila si Ramnicu Sarat. In cadrul administrativ al comunei se afla patru lacuri mari, renumite pentru activitatile piscicole: Lacul Sărat, Lacul Seaca, Lacul Lutu Alb și Lacul Opreanu.

Movila Miresii este din punct de vedere economic, o zona importanta agricola. Din totalul de 8580 de hectare ale teritoriului administrativ al comunei, peste 6500 de hectare sunt folosite in agricultura. Pentru a ajuta sectorul agricol, aici se afla un abator, doua mori, o distilerie, trei exploatatii piscicole si doua societati care ofera servicii de mecanizare a agriculturii.

Administrativ, comuna este impartita in felul urmator:

Movila Miresii – 223 hectare si 3074 de locuitori
Tepes Voda – 78 hectare si 954 de locuitori
Esna – 27 de hectare si 347 de locuitori

movila miresii

Cele trei sate dispun de sistem centralizat de alimentare cu apa si de retea de distributie electrica.

Climatul temperat continental al zonei se caracterizeaza prin diferente mari de temperatura intre vara si iarna, cu temperatura medie anuala de 11°C si o cantitate medie anuala de precipitatii de 400 mm. Vantul dominant sufla cu intensitate moderata dinspre nord-est.

Unul din lacurile aflate pe teritoriul administrativ al comunei (lacul Sarat), cu o suprafata de 200 de hectare este un lac sarat al carei apa si noroi au proprietati terapeutice.

Caracteristicile sale terapeutice, atestate prin masuratori efectuate in perioada 1933~1989 sunt si astazi insuficient exploatate si isi asteapta investitorul care sa le valorifice si sa le puna la dispozitia celor care au nevoie sa-si trateze afectiunile reumatice. Namolul sapropelic sulfuros si apa cu continut ridicat de clorura sulfatata, sodica, magneziana, iodurata si bromurata pot deveni in viitorul apropiat o sursa de sanatate.

Satul Movila Miresii este atestat documentar din anul 1878 si s-a numit initial Magura Miresii, denumire pe care si-a pastrat-o pana in anul 1900.

Biserica din sat, cu hramul Dumineca Tuturor Sfintilor, este construita in anul 1889, iar in anul 1884 a fost infiintata scoala.

Satul Esna este atestat documentar din anul 1861 iar satul Tepes Voda a fost infiintat in anul 1921.

Harta Movila Miresii, judetul Braila

Harta comunei Movila Miresii din judetul Braila, comuna fiind formată din satele Movila Miresii (reședința), Esna și Țepeș Vodă. Comuna este traversată de șoseaua națională DN22, ce leagă Brăila de Râmnicu Sărat, iar pe teritoriul ei se află patru lacuri: Lacul Sărat, Seaca, Lutu Alb și Opreanu.

Harta Chiscani

Harta comunei Chiscani, judetul Braila. Situat pe muchea de pe lunca Dunarii spre sud de Braila, in sud – estul tarii la confluenta Luncii Dunarii, Muntilor Macinului, Campia Baraganului, Campia Siretului Inferior si Campia Covurluinului, la 13 km pe drumul judetean 212, intinzandu-se in lungime aproximativ 3 km de o parte si de alta a soselei, satul Chiscani a fost si este de multa vreme centrul politico – administrativ al comunei.

Harta Lacu Sarat

Harta comunei Lacu Sarat, judetul Braila. În cadrul comunei, se află un lac sărat, pe malurile căruia s-a ridicat staţiunea cu acelaşi nume. Începuturile staţiunii datează din a doua jumătate a sec. XIX. Statiunea este legata de orasul Braila printr-o linie de tramvai.

Harta Braila

Harta orasului Braila, oraş în sud-estul României, cu populaţia 216.929 locuitori, reşedinţa judeţului Braila. Oraşul este situat pe malul stâng al Dunării, la distanţă de aproximativ 20 de kilometri de Galaţi.